VROČE NOVICE
Prejeli smo Zlati grb Občine Kozje

V podjetju Ekod d.o.o. smo ponosni, da smo prejeli Zlati grb Občine Kozje. To je veliko priznanje... več >

Nove spodbude v izgradnjo sončnih elektrarn za samooskrbo z električno energijo.

Z 15.1.2016 so bili sprejeti ukrepi za izgradnjo sončnih elektrarn, namenjenih proizvodnje... več >

Inteligentno upravljanje z energijo

 

Upoštevajte svoje lastne potrošniške navade


  Odkrijte morebitne prihranke

 

  • Koliko energije potrebujejo pomivalni stroji, pralni in sušilni stroji ?
  • Koliko več energije porabi stari hladilnik, kot hladilnik razreda energijske učinkovitosti A ++?
  • Koliko sončne energije proizvaja PV sistem na sončen dan?

 

            Sunny Home Manager, povezan z vsemi večjimi gospodinjskimi porabniki,                        optimizira porabo energije v gospodinjstvu tako da, ko sonce začne oddajati                      ustrezno enenrgijo samodejno vklopi fleksibilne gospodinjske aparate.

 

  To ponuja Sunny Home Manager

  • Jasna predstavitev najpomembnejših energetskih tokov v gospodinjstvu
  • Energetska bilanca s PV generiranjem, neposredna poraba, polnjenje / praznjenje baterije
  • Prikaz mešanice energije, ki se uporablja za posamezne gospodinjske aparate (elektrika iz PV, baterije, omrežja)
  • Prikaz moči in energijskih vrednosti z različnimi možnostmi zaslona
  • Zaščita donosa PV z osnovnim nadzorom sistema

 

 

SUNNY HOME MANAGER

 

 

Takoj, ko so znani vsi tokovi energije v gospodinjstvu, prevzame nalogo, za katero je bil razvit ... upravljanje energije.

S pomočjo povezave z ustreznimi gospodinjskimi aparati, neobveznim shranjevanjem v akumulatorje Sunny Home Manager vedno ve, koliko energije je na voljo in kje jo potrebujemo. S pomočjo vremenske napovedi iz internetnih podatkov in individualnega prilagajanja lokalnim razmeram lahko za nekaj ur natančno napove sončno sevanje in tako napaja priključene gospodinjske aparate v pravem času. Zahvaljujoč funkciji samoučenja, ki jo ima Sunny Home Manager, na primer toplotna črpalka deluje točno takrat, ko sonce dovolj zasije in je potrebna električna energija dejansko ustvarjena iz sončne energije.

Spletni portal Sunny Portal prikazuje stanje fotonapetostnega sistema in napovedi glede razpoložljivosti in porabe energije. Za gospodinjske aparate, ki jih upravljavec Sunny Home Manager upošteva pri svojem energetskem načrtovanju, je določeno načrtovano obratovalno obdobje. Na primer, znano je, da bo pralni stroj pripravljen ob 16. uri popoldne in da bo perilo večinoma oprano s sončno energijo. Obstajajo tudi nasveti, kako lahko še vedno uporabljate razpoložljivo PV energijo.

Diagrami v portalu Sunny Portal prikazujejo povezane gospodinjske aparate z njihovo porabo električne energije in podatki o obratovanju: Na ta način lahko natančno vidite, kdaj se je pomivalni stroj zagnal, ali s koliko sončne energije je toplotna črpalka delovala v zadnjem mesecu.

Bilanca porabnikov ponuja pregled:  porabo, čas delovanja, avtomatsko krmiljenje naprav v upravljanju z energijo, ter uporabljene mešanice energije.

 

SVETUJEMO PROJEKTIRAMO IZVEDEMO

 

certifikat