VROČE NOVICE
Prejeli smo Zlati grb Občine Kozje

V podjetju Ekod d.o.o. smo ponosni, da smo prejeli Zlati grb Občine Kozje. To je veliko priznanje... več >

Nove spodbude v izgradnjo sončnih elektrarn za samooskrbo z električno energijo.

Z 15.1.2016 so bili sprejeti ukrepi za izgradnjo sončnih elektrarn, namenjenih proizvodnje... več >

PV Modul

 

Solarni (fotovoltaični) moduli so osnovni in najdražji del sončne elektrarne, saj predstavljajo kar 70% cene postavitve po sistemu na ključ. Fotonapetostni moduli so sestavljeni iz fotonapetostnih celic, ki proizvajajo enosmerno napetost s pomočjo fotoefekta. Osnovni gradnik celic je kristalni silicij, ki ga delimo glede na orientacijo silicijevih kristalov, tj. monokristalni in polikristalni silicij. Trenutno je v svetu več kot 250 proizvajalcev modulov zaradi česar je odločitev o izbiri lahko dokaj težavna.

 

 

 

 

Moč fotonapetostnih modulov se podaja pri standardnih testnih pogojih (t. i. STC) 1000W/m2, 25°C in faktor zračne mase 1,5. Ključni podatki so nazivna moč modula izražena v W, tip in število celic, izkoristek modula, tokovno-napetostna karakteristika, koeficienti temperaturne odvisnosti in podobno.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Fotonapetostni moduli so ključna komponenta sončne elektrarne, ker v največji meri vplivajo na izplen elektrarne. V podjetju EKOD vgrajujemo fotonapetostne module vodilnih svetovnih proizvajalcev.

 

 

SVETUJEMO PROJEKTIRAMO IZVEDEMO

 

certifikat